HARLEY DAVIDSON  CLUB  GOODFELLAS

Harley

Click here to edit subtitle

Calendar


Beste Goodfellas,

Het is door de overheid verboden om met groepen van  meer dan 30 man te rijden (bij een grotere groep gaan we opsplitsen in 2 of meerdere groepen) en tijdens de ritten te “blokken’’ dus bij kruispunten en rotondes gewoon voorrang verlenen en bij rode stoplichten gewoon stoppen.

Er zal bij alle toertochten gefilmd worden en bij verkeersovertredingen krijgt de overtreder de bekeuringen gratis thuis. Indien er herhaaldelijk in clubverband overtredingen worden gemaakt dan volgen er sancties met hoge bedragen voor de club. Wij zullen dan als club deze bedragen verhalen op de leden die hiervoor verantwoordelijk zijn. We rijden met de Goodfellas in steeds grotere groepen en dat is niet geheel zonder risico. Daarom is het belangrijk dat we met elkaar een paar afspraken maken om iedere rit veilig af te kunnen sluiten. Om de herken-baarheid en de veiligheid te vergroten rijden de roadcaptains  voortaan in een oranje 'high visibility' hesje

Geef aan elkaar door dat er gestopt gaat worden door een vuist op te steken en geef dit ook door naar achteren. Bij het rijden met een grote groep is het voorin soms niet te zien wat er achterin gebeurd dus sein naar je voorgangers met licht of claxon en als iedereen dit naar voren doorzet zal de roadcaptain het tempo verlagen of als het mogelijk is op een veilige plaats of afslag stoppen tot de groep weer is aangesloten. (mocht je achterop komen rij gewoon iets vlotter door en ga niet als een waanzinnige gas geven en racen om terug bij de groep te komen) Geef bij het rijden in een groep op snelwegen automobilisten de ruimte en de kans om normaal  in- of uit te voegen. Automobilisten voelen zich vaak ongemakkelijk in een rij motoren en verlaten de groep meestal vanzelf.

Als je weinig ervaring hebt met het rijden in grote groepen ga dan voorin rijden en blijf daar.

Op rechte stukken rijden we in baksteenformatie: de voorste rijdt links op de rijstrook; degene daar achter rechts; degene daar weer achter links, enzovoort. Ga elkaar niet inhalen en blijf op je plek, en houd voldoende afstand maar laat geen gaten vallen in de formatie, blijf aangesloten. Op deze manier heeft iedereen het beste zicht op de weg voor zich en eventueel de mogelijkheid om uit te wijken.

In bochten trek je je niets van die hele baksteenformatie aan, en rij je je eigen lijn! Hou er dan dus ook rekening mee dat je voorligger voor de bocht naar de buitenkant van de bocht zal uitwijken!

Het blijft natuurlijk nog steeds heel belangrijk dat er goed op de motor achter je gelet wordt (regelmatig in de spiegels kijken). Met name bij stoplichten gaat het nog wel eens fout dus geef het aan met het stopteken dat je gaat remmen.

Team Goodfellas

This calendar currently has no upcoming events.

Show Past Events