HARLEY DAVIDSON  CLUB  GOODFELLAS

Harley

Click here to edit subtitle

Een ritje naar het Open House bij Harley Davidson Rotterdam

Een ritje met een klein clubbie van zo'n 20 motoren. We verzamelden bij Het Van der Valk Hotel in Ridderkerk en zijn vervolgens vertrokken richtingting Nieuwerkerk a/d IJssel. Lekker binnendoor via Hte pondje bij Streefkerk naar Bergambacht en een tussenstop bij een cafe in Vlist. Hieronder wat foto's

Zomaar een vrijdagavond

vrijdag 23 september, zomaar een avond bij de Goodfellas. Gezellig een biertje doen, of wijn of gewoon een bullitje... Fantastisch weer zodat we lekker buiten kunnen staan. Slap ouwehoeren of diepgaande gesprekken... Vrijdag bij de club heeft voor ieder wat wils. Al was het afgelopen vrijdag dan weer net iets anders. De meeste gingen toch weer vroeg weg. De reden daarvoor? 

Zomaar een zaterdagavond

Nou die reden was dus simpel. Afgelopen zaterdag op misschien wel een van de mooiste dagen van het jaar hadden we weer een perfect geregeld feest. Gratis eten en drinken, kijk daar wordt een mens blij van. Gelukkig is ons "organisatie-team" meer dan capabel genoeg om zo'n feest op te zetten. Deze keer wil ik John van de Driessen maar eens bij naam noemen. De "over"drijvende kracht achter afgelopen zaterdag. Zonder jou inzet had iemand anders het moeten doen. (foto's volgen nog)

Zomaar een zondag (aLAAF!!!!!)

Ja, wat moet je dan op zondag? Dan kan je er op vertrouwen dat er wel iemand met een ideetje komt. Onderstaande kwam van Sabrina.

Laten we naar de Efteling gaan.... Echt serieus? de Efteling? Gelukkig zijn we toch gegaan. Want hoewel het eerst een fiasco leek te worden (Files van rijksweg tot park) konden we via een sluiproute van "Tundra Johnnie" 2 uur file afhalen van de rit. Eenmaal op het park... Ja dan wordt je toch wel een beetje baldadig... (meer volgt)

Une Belle Histoire

Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband.

Maar wacht, ik ga veel te snel.

Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken vanuit Rotterdam voor weer een mooi avontuur. Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik woensdag alles al klaar had staan en niet kon wachten om te vertrekken. En na een klein gesprek met een over-ijverige politieagent (Nee agent, wij gaan niet naar een meeting van harleyrijders??? Wij gaan naar Frankrijk) konden we gaan.

Klik hier om het hele verhaal te lezen

Hondsdagen

Goodfellas,

Ik voel me genoodzaakt om even wat aan de algemene ontwikkeling te doen:

Hondsdagen: dagen waarbij de warmte gemakkelijk voeding kan geven aan onweersbuien met veel regen in korte tijd en lokale wateroverlast, No Shit!!

Zaterdag 6 augustus gingen we met een groepje even op en neer naar Westcoast Motors in Alkmaar. Gezellig, op de terugweg zouden we lekker paling eten/meenemen. Een leuke rit dus. En de temperatuur s'ochtends was eigenlijk helemaal niet slecht. Eigenlijk was het lekker warm. Dus hadden vele van ons geen regenkleding meegenomen. De rit heen was dan ook relaxed. ik had niet meer dan 3 druppels gevoeld, dus als dat nou alles was zou het een mooie dag worden.

Na het bezoek aan WestCoast was er nbog steeds niks aan de hand. Al konden we in de verte wel dreigende wolken zien. Maar zolang we daar maar omheen zouden rijden was er geen vuiltje aan de lucht.

Helaas, kan de realiteit ietsjes anders uitpakken:

Maar uiteindelijk: De paling was lekker, de snackbar even verderop was helemaal goed. Lekkere patat, bereklauwen, frikandellen en softijs.

Maar weet je zelfs als was dat allemaal ook niet goed:

GOODFELLAS BLIJVEN ALTIJD LACHEN!!!

Brielle Blues 31 Juli

Je krijgt wat je verdiend.

Na weken van regen brak gisteren eindelijk de zon door. Prima timing zeg ik. Zondag verzamelde zich op verschillende plaatsen Goodfellas om naar Brielle blues te gaan. 

Om 1 uur vertrok er een klein groepje bij het clubhuis. Eigenliijk dachten we, gaat dit wel goedkomen? Maar gelukkig stond er een grote groep bij de McD in Spijkenisse te wachten, zodat het al een indrukwekkendere club werd. Daarna via Zwartewaal (Carolien, nog gefeliciteerd met je nieuwe hondje) werd de groep compleet gemaakt. Waardoor we met een grote groep en met veel lawaai onze opwachting maakte in Brielle. De blikken die mensen hebben als je als club een stad/dorp inrijdt blijft toch iets speciaals. Kinderen die hun oren dichtdoen. Mannen die het liefst op je motor willen zitten en vrouwen die achterop je motor zouden willen zitten.

Goed, rond half 2 dus aangekomen in Brielle, motor weggezet. Tijd om lekker te gaan genieten. En met dat weer was dat niet zo heel erg moeilijk. Want wat was het opeens warm. Iedereen deed meteen zijn of haar jas, of trui, of beide uit. En na het vullen van de magen(tip voor snackbars, zet je vet wat warmer zodat de patat niet rauw meer is) was het lekker genieten van de muziek in Brielle.

Maar ja, na een paar uurtjes in de zon moet je natuurlijk ook nog een stukje gaan rijden. Met deze zomer moet je alle goede dagen maximaal benutten. Dus om 5 uur zijn we met een groepje vrienden en oude vrienden lekker gaan rijden. Want Nederland is toch zo mooi. Tinte, Rockanje en Hellevoetsluis. Gewoon een kort tochtje. Maar oh zo leuk. En wat doe je na zo'n dag? Nou dan ga je gezellig met elkaar eten. Bij Boelies in Hellevoetsluis. Leuk uitzicht, goed eten, maar beetje trage kok. Maar al met al een prima dag.

 

 

Ger's nieuwe Bike

Goodfellas,

Afgelopen zaterdag heeft ons aller Ger "Sax" zijn nieuwe bike opgehaald bij Pietersen! Hij liep al een tijdje met verliefde oogjes te kijken naar zo'n mooie streetbob, maar ja. Je moet wel een mooie vinden. Dus toen hij laatst bij Pietersen liep te kijken, hoorde hij opeens dat stemmetje. We kennen hem allemaal. Dat stemmetje wat zegt, " He , kijk eens naar mij! Ik ben je nieuwe bike!" Ja, daar valt niet tegen te vechten.

Van harte gefeliciteerd Ger en Annelies. Heel veel veilige kilometers toegewenst!

 

Motorrit naar het American Motorcycle Museum van 10 Juli

Motorrit naar het American Motorcycle Museum van 10 Juli.

 

Zondagmorgen 6.45 uur, de wekker loopt af  eigenlijk geen tijd voor de zondag maar ja er staat een flinke rit voor de boeg dus koffie en een ontbijt erin gooien, wassen, de happertjes poetsen en aankleden. Gelukkig zijn de weergoden ons goed gezind en kan het regenpak thuis blijven. Motor uit de schuur de vrouw gedag zeggen en als eerste maar naar het pompstation om af te tanken. De aankomst bij het clubhuis om 8.25 uur is hoopgevend van onze 200 leden staat er niemand kennelijk is dit voor de meeste mensen toch te vroeg. Na 10 minuten hoor ik de eerste Harley….herrie aankomen, en zowaar komen er toch nog 9 leden die de wekker overwonnen hebben. Mijn dank aan onze Bill die ons ziet staan en het clubhuis opent en een lekkere verse pot koffie zet. Om 9.00 vertrekken we met 10 man over de snelweg naar Ede waar we bij het benzinestation Rick met zijn vrouw de enige in ons gezelschap oppikken gezien de kleine groep was het mogelijk om lekker vaart te maken (110 / 120) . Vanaf ... voor het hele verhaal klik hier

Zomaar een Goodfellas weekend (een motor verhaaltje)

Soms heb je het gevoel dat je aan een nieuwe motor toe bent. Niet dat je oude motor niet meer voldoet, of dat hij motorisch niet meer mee kan? Nee, soms heb je gewoon dat gevoel. Dat gevoel begint als een fluisterend stemmetje en eindigt bij een Harley dealer in de buurt of helemaal in Amersfoort.

En wat doe je dan als je je nieuwe motor uitgezocht hebt? Nou dan ga je met een paar van je motorvrienden van de club die motor ophalen natuurlijk. Zodat je meteen kilometers kan gaan maken.

Nu wil het geval dat het afgelopen weekend (2/3 juli) fantastisch weer was. Dus gingen onze hoofdpersonen uit dit kleine verhaaltje vol goede moed, te samen met een flinke groep Goodfellas de nieuwe motor ophalen. Helaas stond de motor niet te blinken in de zon. Moet je ook maar geen mat-zwarte motor kopen...

Vele kilometers later op zowel zaterdag als zondag is de smile nog steeds niet van die gezichten af te krijgen...

En wat voor motor is het? Nou als je Marcel of Meta in het clubhuis ziet vertellen ze het je maar wat graag.

Gefeliciteerd met jullie motor en veel veilige kilometers toegewenst!

Team Goodfellas.

 

HDC GOODFELLAS Harleydag 2011

ECH WEL!!!

Tuurlijk kan een Harleydag doorgaan en natuurlijk gaat er niks mis. Wat een feest afgelopen zondag zeg. Ook de weergoden waren ons gunstig gestemd. Want wees nu eerlijk. 32 graden dan ga je niet voor je plezier op de motor zitten. Nee die 25 graden van zondag was helemaal perfect. En dat paste in het hele plaatje. Want alles ging toch ook perfect. De organisatie en alle leden/vrijwilligers hebben weer een feest neergezet waar we als club trots op kunnen en moeten zijn. Sterker nog, ik ga zover om te zeggen dat Rotterdam trots kan zijn op een Harleydag als die van ons.

Om even kort een beeld te schetsen wat voor tijd in zo'n evenement gaat zitten lijkt het me niet verkeerd om even een overzicht te geven:

Zo rond januari begon het plan zich te vormen hoe we de opzet wilde gaan doen dit jaar. Muziek, drank en eten moest geconcentreerder bij het clubhuis zijn. Zodat we een gezelligere sfeer konden creeren. Dus dan wordt daar een plan voor gemaakt en begint het langzaam vorm te krijgen. Standhouders worden benaderd en reserveringen worden geplaatst. Dan is het wachten op de vergunning. Nu hoef ik niemand te vertellen dat dit in 2011 helemaal niet makkelijk is. Het is niet overdreven om te zeggen dat we zonder Lou en Jan's inbreng helemaal geen Harleydag gehad zouden hebben (Jullie doen dit graag, maar ik denk dat iedereen jullie hier voor bedankt!!).

Nou dan heb je dus een vergunning en dan gaat het feest echt beginnen. Zaterdag begin je dan met het opbouwen van het podium, het plaatsen van de dranghekken, toiletten. Het toezien op de standbouw. En nog heel veel kleine dingen die ook allemaal belangrijk zijn.

Zondagochtend begint met het uitzetten van de routes naar de Laagjes, het ontvangen van de standhouders het opzetten van de zitplaatsen en parasols, het inrichten van het podium en weet ik veel hoeveel andere dingen. En dan is het wachten op de leden en bezoekers. En die zijn in grote hoeveelheden komen opdagen. Wat een mooi straatfeest.

Conclusie?

HARLEYDAG HDC Goodfellas 2012?

ECH WEL!!!!